Sprawdź naszą aktualną ofertę żelek i zizaków, zobacz tutaj!
Profesjonalna
porada
Tłuszcz kokosowy charakteryzuje się stałą konsystencją. Jest ważnym składnikiem przy wytwarzaniu wysokiej jakości popcornu. Oferujemy Państwu tłuszcz o delikatnym aromacie maślanym, z dodatkiem beta karotenu.
Skład: rafinowany olej kokosowy, aromat maślany, barwnik beta-karoten E160a.
Wartości odżywcze w 100 g produktu: energia 3700kJ/900kcal, tłuszcze 100g w tym 92g nasyconych kwasów tłuszczowych, jednonienasycone kwasy tłuszczowe 7g, wielonienasycone kwasy tłuszczowe 1g, węglowodany 0g, błonnik 0g, białko 0g, sól 0g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze do max. + 20° C! Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Zalecane proporcje: Dawka tłuszczu zależy od wielkości prażonego popcornu, ale na ogół stosunek dozowania wynosi: 1 część tłuszczu i 3 części kukurydzy. Jednakże dawkowanie może być regulowane przez każdego producenta zgodnie z własną recepturą.
Proporcje: | 1 porcja tłuszczu : 3 porcje kukurydzy |
Rodzaj: | roślinny (100% kokosowy) |
Kolor: | żółty |
Smak: | maślany |
Aromat: | maślany |
Wymiary sz × gł. × wys.: | Ø120mm x 120mm |
Opakowanie: | 1 kg = 1,1 L, plastikowe wiadro z uchwytem |
Wydajność: | ok. 3 kg kukurydzy |