Sprawdź naszą aktualną ofertę żelek i zizaków, zobacz tutaj!
Profesjonalna
porada
Kukurydza do popcornu o największej ekspansji na rynku europejskim. Pierwszej klasy kukurydza, ziarna jednakowych wielkości i wysokiej jakości łupina. Produkt wolny od GMO.
Uzyskany z produkcji popcorn przypomina kształtem motyla, o nieregularnych skrzydłach. Ten rodzaj kukurydzy nadaje się idelanie do wytwarzania świeżego, słonego popcornu, uzyskując największą objętość, po ukończnym procesie prażenia.
Niestety nie jest odpowiedni do pakowania, ze względu na delikatność skrzydeł, które podczas tego procesu mogą odpaść, pozostawiając dużą ilość drobnych łupinek, co nie jest pożądanym efektem.
Skład: ziarna kukurydzy - Zea mays 100% (z uprawy bez modyfikacji genetycznej). Odpowiednia do produkcji popcornu. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze + 20 ° C
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1421 kJ / 337 kcal, tłuszcze 4,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g), węglowodany 59g (w tym 0,6 g cukru), białko 9,3 g, sól <0,01 g.
Kraj pochodzenia: UE
Wydajność: | 1 karton= 300 - 330 l popcornu |
Ekspansja: | 1 : 44 - 46 MWVT |
Kształt popcornu: | motyl |
Wymiary sz. × gł. × wy.: | 45 × 20 × 75 cm |
Waga: | 22,68 kg (opakowanie) |
Wilgotność: | 12,5% - 14,5% |
Liczba ziaren na 10 g: | 55 - 65 |
Opakowanie: | 1 karton 10 kg |