Sprawdź naszą aktualną ofertę żelek i zizaków, zobacz tutaj!
Profesjonalna
porada
Ręczna krajalnica spiralna do ziemniaków tnie surowego ziemniaka w spiralę. Przed krojeniem surowy ziemniak nakłuwa się solidnym drewnianym szpikulcem o długości około 40 cm. Po przecięciu spirali surowy ziemniak na drewnianym szpikulcu wyjmuje się z maszyny, a pokrojony w plasterki ziemniak rozciąga się na drewnianym szpikulcu w regularną spiralę. Surowy ziemniak pokrojony w ten sposób na szaszłyk umieszcza się na frytownicy z rozgrzanym olejem i smaży jak zwykłe chipsy ziemniaczane. Po usmażeniu ziemniak podaje się na drewnianym szpikulcu na tacce, solony lub doprawiany słonymi aromatami. Podawać na ciepło.
Krajalnicę można wykorzystać także do przygotowania innych spiral warzywnych.
Wyprodukowano w USA GOLD MEDAL CO.
Wydajność: | 60 - 70 szt./godz |
Wejście / napięcie: | - |
Wymiary szer.x gł.x wys.: | 15 × 37 × 20 cm |
Materiał: | stal nierdzewna |
Oświetlona maszyna: | Nie |
Oświetlony przód: | Nie |
Akcesoria: | ostrza |
Waga: | 5 kg (1 × karton) |