Sprawdź naszą aktualną ofertę żelek i zizaków, zobacz tutaj!
Profesjonalna
porada
Specjalny tłuszcz roślinny (palmowy i rzepakowy) do popcornu charakteryzuje się miękką, półpłynną konsystencją i jest ważnym składnikiem przy wytwarzaniu wysokiej jakości popcornu. Oferujemy Państwu tłuszcz z żółtego popcornu, z dodatkiem anatomicznego naturalnego barwnika, o delikatnym smaku masła.
Skład: rafinowany tłuszcz roślinny wytwarzany z rafinowanych nieuwodornionych olejów roślinnych (palmowy, rzepakowy), barwnik annato E160b, aromat masła.
Wartości odżywcze w 100 g produktu: energia 3700kJ/900kcal, tłuszcze 100g w tym 34g nasyconych kwasów tłuszczowych, jednonienasycone kwasy tłuszczowe 47g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 18g, węglowodany 0g, błonnik 0g, białko 0g, sól 0g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze do max. + 25° C! Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Zalecane proporcje: Dawka tłuszczu zależy od wielkości prażonego popcornu, ale na ogół stosunek dozowania wynosi: 1 część tłuszczu i 3 części kukurydzy. Jednakże dawkowanie może być regulowane przez każdego producenta zgodnie z własną recepturą.
Proporcje: | 1 porcja tłuszczu : 3 porcje kukurydzy |
Rodzaj: | roślinny mix (palmowy i rzepakowy) |
Kolor: | żółty |
Smak: | maślany |
Aromat: | maślany |
Wymiary sz × gł. × wys.: | 46 × 41 × 79 cm |
Opakowanie: | 20,5 kg = 22,8 L, metalowa beczka z uchwytem |
Wydajność: | ok. 68 kg kukurydzy (3 worki) |